Normal_school

De Utrechtse basisschool Hof ter Weide hoopt met 10.000 euro te krijgen van de ANWB om een verkeerspleintje aan te leggen. Hiervoor heeft het een idee ingediend bij het ANWB Fonds. Dat meldt het Algemeen Dagblad. 

De verkeersveiligheid in de omgeving van de school is slecht. Zo heeft Hof ter Weide meerdere verkeersongelukken voor de deur  zien gebeuren. Hoewel er in de verkeerssituatie al enkele wijzigingen zijn doorgevoerd, hebben deze tot nu nauwelijks tot resultaat geleid. De school wil daarom dat kinderen leren hoe ze veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Dit kan op een speelse wijze met een verkeerspleintje, waar kinderen interactieve verkeerslessen kunnen krijgen.

Naast leerlingen van Hof ter Weide, kunnen kinderen in de buurt en andere basisscholen ook gebruikmaken van het verkeersplein, als deze er komt. In de provincie Utrecht doen nog twee andere projecten mee voor het geldbedrag: de duo-fiets voor mensen met een fysieke beperking en het toegankelijk maken van een historische plantenkas.

De stemmen worden momenteel geteld en op 6 september volgt de uitslag. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids