Normal_foto_omslag_ouderfolder_0

Ook dit jaar biedt Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland het project Vakantielezen aan voor scholen in krimp- en anticipeergebieden. Stichting Lezen heeft inmiddels met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en de inzet van Bibliotheken 7500 kinderen blij gemaakt met een Vakantieleestasje. Dit meldt Stichting Lezen.

In een Vakantieleestasje zitten onder meer: twee leenboeken, een taalspelboek van WPG, een samenleesboek van Zwijsen, informatie over de vakantiebieb-app en een flyer voor ouders. Voor op school zijn er affiches, er is een folder voor leerkrachten en een film voor ouders en leerkrachten.
 
Voor bibliotheken is er digitaal beschikbaar: een draaiboek voor de aftrapbijeenkomst op school en voor een zomerleesactiviteit in de vakantie. Verder is er een poster om in de Bibliotheek op te hangen. Alle digitale materialen stellen we landelijk beschikbaar. Ze zijn te downloaden op Leesplan.nl.
 
Onze Kinderboekenambassadeurs, Hans en Monique Hagen geven op 29 juni de officiële aftrap van het project Vakantielezen in Veendam. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids