Normal_les_klas_leerlingen_juffrouw_docent

In een Power-Pointpresentatie in lesmateriaal van CED-Groep voor asielzoekerskinderen blijken kwetsende beelden voor te komen. De kinderen kregen tijdens hun taalles onder meer een plaatje te zien van een Barbie met een bomgordel om. De CED-Groep benadrukt in een reactie dat de kwetsende beelden niet bij het oorspronkelijke lesmateriaal horen en dat zij nooit toestemming hebben gegeven voor aanpassing van het materiaal. De afbeeldingen zijn inmiddels verwijderd. Dit melden Dagblad van het Noorden en CED-Groep.

De afbeeldingen van een Barbie met bomgordel en schunnige teksten onder verkeersborden werden ontdekt door een leerkracht uit Emmen tijdens een taalles voor asielzoekerskinderen. In haar klas zitten leerlingen uit oorlogslanden zoals Syrië en Eritrea. De kinderen schrokken erg van de plaatjes.

De CED-Groep neemt de zaak hoog op. De educatieve dienstverlener vermoedt dat de afbeeldingen door "goedbedoelende leerkrachten" online zijn gezet of dat het lesmateriaal is gehackt. CED-Groep betreurt het dat de kinderen hier de dupe van zijn geworden en beschouwt het voorval als een inbreuk op de goede naam en integriteit van het bedrijf. LOWAN, de organisatie die scholen ondersteunt bij onderwijs aan nieuwkomers, zal leerkrachten informeren over de zaak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids