Normal_auditorium-3079906_960_720

Openbare Montessorischool de Annikschool in Hengelo heeft zich de verontwaardiging van ouders op de hals gehaald door de rol van een homostel uit de groep-8 musical te schrappen. De school deed dit opdat een leerlinge die Jehova's Getuige is anders niet mee zou mogen doen aan de eindmusical. Dit melden Tubantia en Hart van Nederland.

Het is op veel scholen traditie: aan het eind van groep 8 voeren de leerlingen een musical ter gelegenheid van het einde van hun basisschooltijd. Ook op de Annikschool zijn de groep-8 leerlingen aan het repeteren. Ze kwamen zelf op het idee om het heterostelletje uit het script te veranderen in een homostelletje. Maar de directeur van de school heeft daar nu een stokje voor gestoken, tot verontwaardiging van sommige ouders.

Directeur Ben de Vlugt van de Annikschool vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen meedoen aan de musical. Een van de kinderen uit de klas is echter Jehova's Getuige. Om te voorkomen dat het meisje niet mee zou mogen doen aan de musical besloot hij dat het oorspronkelijke script van de musical gevolgd moest worden.

De directeur heeft geen contact gehad met de ouders van het meisje dat Jehova's Getuige is: "Ik weet hoe mensen van dit geloof hierover denken. Je mag wel homo zijn, maar je mag het niet praktiseren. Ik achtte dus de kans zeer groot dat het bewuste meisje niet meer mee zou mogen doen."

Sommige ouders zijn het niet eens met zijn beslissing omdat zij vinden dat de school hiermee een verkeerd signaal afgeeft. Zo vraagt een vader zich af wat dit voor impact kan hebben op kinderen die met ontluikende homoseksuele gevoelens rondlopen. De directeur blijft echter bij zijn besluit, ook al was het een moeilijke beslissing, omdat anders het meisje zou zijn buitengesloten om haar geloof. "Ik had dat niet acceptabel gevonden". 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids