Normal_fruit

De inschrijfdata van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2018-2019 zijn bekend. Vanaf 3 tot en met 14 september kunnen basisscholen en speciaal basisonderwijsscholen zich inschrijven. Er kunnen zo'n 2800 basisscholen deelnemen. De fruit- en groenteleveringen starten in de week van 12 november 2018 en lopen tot en met 19 april. Dit meldt Gezonde School.

Met de schoolfruitregeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten bij kinderen stimuleren en daarnaast de afzet van groenten en fruit op de lange termijn bevorderen. Scholen die meedoen aan de regeling krijgen twintig weken lang gratis 3 stuks groente of fruit per leerling per week via erkende leveranciers.

Nieuw dit jaar is dat scholen zich online kunnen registreren en inschrijven. Alle scholen kunnen zich inschrijven, ook scholen die afgelopen jaar al meededen. Als aan het eind van de inschrijfperiode het maximaal aantal scholen wordt overschreden, vindt er een loting plaats. Meer informatie op www.euschoolfruit.nl en www.gezondeschool.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids