Normal_natuur__po__so__vo__buiten_spelen__onderzoeken

Dinsdag 10 april is het weer Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens leuk en uitdagend. Dit meldt Jantje Beton.

Buiten zijn is goed voor kinderen. Natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht dragen bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en hebben mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.  Leerlingen zoeken zelf dingen, werken veel samen en gebruiken hun lichaam en zintuigen tijdens het leren.
 
Een school kan zich aanmelden voor Nationale Buitenlesdag als er minimaal één les aan één groep buiten gegeven wordt. Deelnemende scholen krijgen bovendien gratis de nieuwe Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en nieuwe buitenlesinspiratie.
 
In 2017, tijdens de tweede editie van de Nationale Buitenlesdag, waren er 1700 scholen in heel Nederland die buiten les gaven. Voor 2018 staat de teller inmiddels al op 1881 scholen. Het doel is om minimaal 2000 scholen mee te laten doen aan de Nationale Buitenlesdag, dat zijn 50.000 leerlingen.
 
Aanmelden voor de Nationale Buitenlesdag kan via het aanmeldformulier op www.buitenlesdag.nl.
 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids