Normal_rugzak__klas__kinderen__schooltas__klaslokaal__po

De scholen van Stichting ’t Nut in Geldrop zijn vandaag weer open. Een spoedberaad van Raad van Toezicht, de GMR en de Inspectie van het Onderwijs heeft zijn vruchten afgeworpen. De twee ontslagen interim-directeuren keren terug,  en de Raad van Toezicht en de GMR stappen op. Ook interim-bestuurder Van den Broek-Hanskamp vertrekt. Dit meldt Omroep Brabant.

De drie basisscholen waren maandag gesloten omdat de meeste leraren zich uit protest ziek hadden gemeld vanwege een aanhoudende bestuurscrisis. Tot woede van leraren en ouders werden vorig jaar twee schooldirecteuren weggestuurd door de omstreden oud-voorzitter. De leraren keerden zich afgelopen weekeinde ook tegen interim-bestuurder Van den Broek-Hanskamp en eisten haar vertrek. Naar aanleiding daarvan werden het contract met twee interim-schooldirecteuren per direct opgezegd.
 
Na een gesprek met de Onderwijsinspectie is orde op zaken gesteld. De leraren eisten onder meer dat interim-bestuurder Van den Broek en de Raad van Toezicht zouden vertrekken. Er was totaal geen vertrouwen meer in het bestuur. Naast hun vertrek is de GMR opgestapt. De twee interim-directeuren die zondagavond nog moeten vertrekken, zijn weer in hun positie hersteld.
 
De gemeente Geldrop-Mierlo erkent dat het te lang heeft geduurd, maar hoopt op een goede afloop en laat een groot deel van de verantwoordelijkheid aan de scholen. “We zullen af en toe vragen hoe het gaat met het aanstellen van mensen, maar dat blijft een proces dat bij de scholen zelf ligt.”
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids