Normal_budget_geld_bezuinigingen

Het salaris van schoolleiders in het primair onderwijs moet volledig worden gelijkgeschakeld met het voortgezet onderwijs. Dat vindt 92 procent van de 852 deelnemende leden van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) aan een peiling. Dat meldt AVS.

Voorzitter van AVS, Petra van Haren, zegt dat het percentage voorstanders een duidelijke boodschap laat zien die niet ongehoord kan worden. Deze week heeft de vereniging minister Slob van Onderwijs en de Tweede Kamer een aanvullende claim gestuurd. Daarin wordt nadrukkelijk gevraagd om een verbetering van het salaris van schoolleiders. Daarin wordt tevens geëist om voor onderwijsinnovatie meer tijd en ruimte vrij te maken.

Ruim 80 procent van de deelnemers aan de peiling is verder voorstander van een verbetering van het salaris voor leerkrachten, schoolleiders en overig personeel. Daarom moet er in de PO-sector een evenwichtig salarisbouwwerk komen, aldus de AVS.

Uit de peiling blijkt bovendien dat 75 procent actievoeren noodzakelijk vindt om het salaris nog verder te verbeteren dan de 270 miljoen euro die al is toegezegd. Over de rol van schoolleiders in het werkdrukakkoord lijkt daarnaast de meerderheid van de ondervraagden positief te zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids