Logo_nederlandse-kinderjury

Twaalf kinderboekenschrijvers zijn vandaag het land ingetrokken om twaalf kinderen in de klas te verrassen met een plek in de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Aimee Neira Ashruf (Noord-Holland), Isis van Vlijmen (Zuid-Holland), Mila Ashruf (Utrecht), Jemuël Anthony Eersel (Flevoland), Sofie de Groot (Gelderland), Lars Godeschalk (Overijssel), Oscar van Elswijk (Noord-Brabant), Jolien van den Berg (Limburg), Mare Broekhuis (Zeeland), Daan Munneke (Groningen), Nils Terpstra (Friesland) en Stefan Reins (Drenthe) mogen zich vanaf vandaag Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury noemen. Dit meldt CPNB.

Stemperiode Nederlandse Kinderjury geopend

Met de installatie van de Senaat is vandaag de stemperiode van de Nederlandse Kinderjury geopend. De Senaatsleden werden vandaag op hun eigen school geïnstalleerd door de kinderboekenschrijvers Janneke Schotveld, Pieter Koolwijk, Simon van der Geest, Harmen van Straaten, Mieke van Hooft, Mariken Jongman, Manon Sikkel, Annemarie Bon, Anke Kranendonk, Loes Riphagen, Wieke van Oordt en Marte Jongbloed. De Senaat is een vakjury van twaalf kinderen die veel en graag lezen en allemaal hun eigen provincie vertegenwoordigen. De leden zijn gekozen uit honderden kinderen en voeren tijdens de stemperiode campagne om zoveel mogelijk kinderen aan te sporen hun stem uit te brengen.

De Nederlandse Kinderjury

De Nederlandse Kinderjury is dé prijs voor kinderboeken in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar. Het is de enige publieksprijs in de boekenwereld die door kinderen wordt bepaald en uitgereikt. De Nederlandse Kinderjury heeft als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met nieuwe boeken en ze aan te zetten tot meer én kritisch lezen. De stemperiode sluit woensdag 16 mei. Woensdag 27 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Kidsweek is mediapartner en stuurt kinderen die stemmen twee keer Kidsweek toe. Veel boeken die meedingen naar de prijs gaan vanaf vandaag door het hele land zwerven via Stichting Kinderzwerfboek.

Meer informatie op www.kinderjury.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids