Normal_onderwijs_algemeen_rekenen_school

Het huidige onderwijsbeleid van Rutte-III krijgt een 3,7 van AOb-leden, bijna een punt minder dan het vorige kabinet. De bewindslieden doen het iets beter, maar scoren nog steeds zwaar onvoldoende. D66 is te licht bevonden, de partij heeft de verkiezingsbeloften niet waar kunnen maken. Het onderwijspersoneel stelt daarom nu de hoop op GroenLinks. Dit blijkt uit een peiling van de Algemene Onderwijsbond onder zijn leden, zo meldt de bond.

AOb-leden zijn erg negatief over het onderwijsbeleid van het kabinet en waarderen dat met een 3,7. Het vorige kabinet Rutte-II kreeg daar nog een 4,8 voor. Met name over de mix van investeringen, het doorzetten van de doelmatigheidskorting en het schrappen van dividendbelasting zijn de bevraagde leden niet te spreken. De bewindslieden doen het iets beter, maar scoren nog steeds zwaar onvoldoende, met een 4,9 voor minister Van Engelshoven en een 4,3 voor minister Slob. In totaal krijgt het huidige kabinet een 5,3, een tiende punt lager dan het vorige kabinet.
 
D66 is niet meer de favoriete onderwijspartij, een derde van het onderwijspersoneel zou nu niet meer op D66 stemmen. De verkiezingsbeloften over onder andere kleinere klassen zijn niet waargemaakt en veel leerkrachten zijn teleurgesteld geraakt in de partij. Mede hierdoor wint de PvdA onder de AOb-leden weer aan populariteit. GroenLinks gooit nu de hoogste ogen volgens de docenten, de partij zou bij een verkiezing de meeste stemmen krijgen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids