Normal_startseinvoordelandelijkeweekvoordegezondejeugd8

De Week voor de gezonde jeugd is vandaag van start gegaan. De aftrap werd gegeven door prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau en wethouder Karsten Klein op basisschool De Buutplaats in Den Haag. De kinderen van die school deden die ochtend The Daily Mile waarbij ze een kwartier lang samen buiten gingen rennen. Ook veel andere Nederlandse gemeenten omarmen het initiatief. Dit meldt Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

De Week voor de gezonde jeugd is een week waarin Jongeren Op Gezond Gewicht in samenwerking met professionals, wethouders en supporters zich hard maakt voor een gezonde toekomst voor jongeren. Want een jeugd die opgroeit in een gezonde omgeving met een gezonde leefstijl wordt fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust voor de toekomst. 
 
De Week voor de gezonde jeugd vindt plaats van 5 tot en met 10 maart. Elke dag staat in het teken van een omgevingsgebied van de jeugd. Op dinsdag 6 maart bijvoorbeeld staat de schoolomgeving centraal. Hoe dragen scholen bij aan een gezonde leefomgeving? Is er bijvoorbeeld een gezonde schoolkantine? Doen scholen mee aan The Daily Mile?
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids