Normal_speeltuin__po__kov__spelen__buiten__kinderen__meisjes__vrolijk__plezier

Van maandag 5 maart tot en met zaterdag 10 maart is de Jantje Beton Collecte. Dan gaan ruim 40.000 vrijwilligers, merendeels kinderen, langs de deuren om geld op te halen voor hun club én voor Jantje Beton. De helft van de opbrengsten gaat naar de clubkas van de verenigingen waar de collectanten zich voor inzetten en het andere deel van de opbrengsten is voor speelprojecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen met de collectanten voor dat meer kinderen in Nederland kunnen spelen. Dat meldt Jantje Beton.

Eén op de vijf kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Maar spelen is super belangrijk. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Spelen houdt je bovendien vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen. Daarom zegt Jantje Beton ook: stop nooit met spelen.

Een aantal vrijwilligers loopt dit jaar voor het eerst met de pincollectebus, waarbij mensen eenvoudig met hun pin anoniem kunnen doneren. Nora is een van de vrijwilligers die voor het eerst met een pincollectebus collecteren. "Met deze bus kunnen mensen voortaan ook contactloos én met pin geven. Ik denk dat het collecteren makkelijker wordt, de opbrengst hoger en dat ik minder afwijzingen krijg aan de deur", aldus Nora, die niet kan wachten om met de nieuwe collectebus op pad te gaan.

De komende tijd gaan 15.000 collectanten van verschillende goede doelen in 50 verschillende gemeenten voor het eerst met de pincollectebus op pad. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren. Als donateur kun je zelf het bedrag bepalen. Het goede doel krijgt geen gegevens van de gever. Je blijft anoniem, zult niet gebeld worden en zit nergens aan vast. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids