Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

De voorspelling eerder vandaag dat er de komende dagen veel uitval van lessen plaats zal vinden op basisscholen door de griepepidemie lijkt nu al te kloppen. Vandaag zijn al meer dan duizend kinderen naar huis gestuurd omdat er geen vervanging voor hun zieke juf of meester gevonden kon worden. Dat meldt de Gelderlander.

Naast de duizend kinderen die naar huis zijn gestuurd zijn er vandaag nog eens duizend kinderen verspreid over andere klassen. De website lerarentekortisnu.nl toont cijfers van het aantal kinderen dat vandaag geen les kon volgen. De site is bedacht door de actiegroep PO in Actie. De webpagina meldt verder dat zeshonderd kinderen vandaag les kregen van een leerkracht die niet bevoegd is.

Het probleem is momenteel extra opvallend, omdat er naast vaste leerkrachten een groot tekort is aan invallers. Vorige week zijn er in het hele land ook al enkele honderden klassen kinderen naar huis gestuurd. Verwacht wordt dat de tekorten door de griepepidemie nog wel even aan zullen houden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids