Normal_islam__hoofddoek

Of er in Naaldwijk een islamitische basisschool komt, wordt aanstaande maandag door de Raad van State besloten. Vorig jaar werd de aanvraag van scholengemeenschap Yunus Emre nog afgewezen door toenmalig staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker. Dat meldt Omroep West. 

De gemeente Westland gaf wel groen licht voor de komst van de school, maar volgens de staatssecretaris werd er door de school niet voldaan aan alle voorwaarden. Op de vraag of er in de gemeente Westland genoeg belangstelling is voor een islamitische school kon volgens hem geen overtuigend antwoord worden gevonden. Dekker vond dat de scholengemeenschap het verwachte aantal leerlingen te hoog inschatte. Volgens Yunus Emre, die drie vestigingen heeft in Den Haag, zou het gaan om 250 tot 300 leerlingen.

Tegen het besluit van Dekker ging de scholengemeenschap vervolgens bij de Raad van State in beroep. De directeur, Abdelsadek Maas, heeft hoop dat de school er alsnog komt. Wat het besluit van de De Raad van State uiteindelijk wordt, is nog even afwachten. De uitspraak volgt namelijk niet meteen aanstaande maandag.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids