Normal_lunch__eten__kind__kinderen__lunchbox__overblijven__tussenschoolse_opvang

Het preventieprogramma 'Leerstraat ten behoeve van een gezond voedingspatroon' is een interactief, educatief programma dat wordt aangeboden aan basisscholen. Het programma is onlangs door de Erkenningscommissie Interventies erkend als goed beschreven. Hiermee is de leerstraat een officiële Gezonde School-activiteit voor het thema 'Voeding'. Dit meldt Gezonde School.

Het programma van een leerstraat bestaat uit zeven stappen die verspreid zijn over drie weken. Elk onderdeel wordt professioneel begeleid door een leerkracht, kok, teler en vrijwilliger. Tijdens het programma leren ze op een zintuiglijke en zelf ontdekkende manier de voedselketen beleven. Er staat telkens een voedselproduct centraal, zoals champignons, tomaten, bloemkool, blauwe bessen of aardbeien. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan de teler en aan de keuken.

Het doel is om kinderen te stimuleren gezonde voedselkeuzes te maken. Na het volgen van de leerstraat krijgt de school recepten mee die eventueel thuis of op school bereid kunnen worden.

Meer informatie op www.gezondeschool.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids