Normal_onderwijs_algemeen_rekenen_school

Op woensdag 28 maart 2018 vindt weer de jaarlijkse Grote Rekendag plaats. Op basisscholen in Nederland en Vlaanderen staat op die dag alles in het teken van rekenen. Niet alleen in de les, maar ook daarbuiten. Het thema van deze zestiende editie is ‘De school als pakhuis’. Dit meldt Grote Rekendag.

Ieder jaar wordt de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een initiatief van Universiteit Utrecht en educatieve uitgeverij Malmberg. Het doel van de dag is kinderen onderzoekend laten rekenen. Dus geen saaie sommen maken maar uitdagende rekenkundige problemen oplossen. De leerlingen werken daarbij in verschillende leerstofdomeinen en gaan systematisch nadenken tijdens activiteiten zoals inventariseren, stapelen, verplaatsen en coderen.
 
Juist de opdrachten die de kinderen op de Rekendag voorgeschoteld krijgen, komen te weinig aan bod in de reguliere lessen op school. Door leerlingen zo aan de slag te laten gaan met meer onderzoeksmatige opdrachten hoopt de organisatie dat de kinderen ontdekken dat rekenen leuk is. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids