Normal_md-naturalis-opening_gif_015

Je hebt vast weleens gehoord van GIF!, dé tentoonstelling van Naturalis. Daar sta je samen me je kinderen en de videoversie van Freek Vonk oog in oog met tientallen levende, giftige dieren, En je maakt kennis met het gilamonster, de vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra. Zoek jij nog een spannend uitje voor in de kerstvakantie? Dan hebben wij leuk nieuws voor jou! In samenwerking met Naturalis mogen wij 3x2 kaartjes weggeven! 

Winnen 

Wat moet je ervoor doen? Heel simpel Maak op onze Facebookpagina de volgende zin af en maak kans op kaartjes: 'Als ik oog in oog zou staan met een koningscobra, dan zou ik...'. Op woensdag 13 december maken we de gelukkige winnaars bekend!

Meer over GIF! 

Bekijk bij Naturalis in de tentoonstelling GIF! levende, giftige dieren: slangen, spinnen, kikkers... Maar ook planten en mineralen. Waarom wordt gif gebruikt? En hoe werkt het eigenlijk? Freek en zijn collega-onderzoekers laten in filmpjes zien waarom we onderzoek doen naar gif. Natuurlijk steekt je gezin zelf ook de handen uit de mouwen: maak je eigen maaltijd van paddenstoelen, doe als Freek en ga op onderzoek uit en sta met je neus bovenop een bijzondere gif-demonstratie. 

Kijk mee over de schouder van onze dierenverzorger. Hij verzorgt elke dag de giftige dieren uit de tentoonstelling. Zou jij dat durven, een giftige spin voeren? Pas ook op voor de ‘giftige’ vissen als je naar de overkant van het water springt!

Bezoek GIF!

Bezoek GIF! vanaf 14 oktober 2017 tot en met 2 september 2018 in het entree gebouw van Naturalis. De rest van het museum is gesloten wegens verbouwing.

Naturalis is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 27 april en 25 december is Naturalis gesloten.

Geen kaartjes gewonnen? Geen probleem, je kunt natuurlijk altijd op eigen houtje ernaar toe:

Volwassenen betalen € 12,-,
jongeren tot en met 17 jaar € 9,-.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids