Normal_plenaire_zaal_eerste_kamer

Op vrijdag 10 november 2017 wordt in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer voor de veertiende keer het finaledebat gehouden van de Derde Kamer, een gezamenlijk initiatief van de Eerste en Tweede Kamer voor groepen 7 en 8 in het basisonderwijs. Dit meldt de Eerste Kamer.

De drie finalisten zijn: groep 7 van de basisschool het Schrijverke uit Goirle, groep 7 van de Haarschool uit Rijssen en groep 8a van RSV-Noord uit Rotterdam. Hun inzendingen in de voorronden bevatten de origineelste stelling en de beste argumenten. Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat. 
 
Tijdens het finaledebat, dat onder leiding staat van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, worden de leerlingen over drie fracties verdeeld. De fracties worden ondersteund door Eerste en Tweede Kamerleden en ambtelijke medewerkers van de beide Kamers. 
 
Het plenaire debat vindt plaats van 11.30 uur tot 12.15 uur en is te volgen via de livestream van de Eerste Kamer. Hieraan voorafgaand vindt fractieoverleg plaats.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids