Normal_schoolplein__plein__pauze

Arie Slob, de nieuwe minister van primair en voortgezet onderwijs en media, is deze week gestart met een kennismakingstoer langs basisscholen en middelbare scholen. De aftrap vond plaats in zijn eigen woonplaats Zwolle. Slob ging daar in gesprek met leraren en leerlingen van de Florens Radewijnsschool (Windesheim) en Talentum (Zwolle-Zuid). Dat meldt de Stentor. 

De minister wil voor het bepalen van het onderwijsbeleid in contact komen met mensen uit het onderwijs. Om de werkdruk voor leerkrachten op de basisschool aan te kunnen pakken, wil Slob eerst uit gesprekken een goed beeld krijgen van waar de middelen naartoe moeten. Het bedrag dat momenteel door het kabinet beschikbaar is gesteld om het salaris van leerkrachten te verhogen is 700 miljoen euro. Leraren hebben inmiddels al laten doorschemeren dit bedrag niet genoeg te vinden en dreigen daarom met een nieuwe staking.

Itie Oosterhof, schooldirecteur van Talentum, is enthousiast over het bezoek van Slob. Ze spreekt van een open gesprek, waarbij de minister met het hele team heeft gesproken. Ook bezocht hij alle klassen op de school. Oosterhof zegt dat haar team de zorgen heeft overgebracht over de werkdruk, de salarissen, het passend onderwijs en de ruimte om te innoveren.

Het belangrijkste is volgens de directeur van Talentum dat Slob met eigen ogen heeft gezien wat er gebeurt op de school. Niet alleen de minder leuke kanten zijn belicht, ook heeft het team van docenten met Slob gesproken over hun passie om voor de klas te staan. De minister zelf roemt de school in Zwolle-Zuid vanwege het opwerken van ‘zeer zwak’ naar ‘voldoende’: een wereldprestatie, aldus Slob.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids