Normal_muziek__noten__instrument

Méér Muziek in de Klas wil digitaal componeren onder de aandacht van basisschoolleerlingen brengen. Hiervoor start de organisatie samen met Samsung Nederland binnenkort een landelijk project. Méér Muziek in de Klas wil met het project digitaal componeren stimuleren om zowel met techniek als creativiteit bezig te zijn. Dit meldt Méér Muziek in de Klas.

Het componeren van muziek is vaak onderbelicht. Componeren brengt kinderen in aanraking met technologie, hard- en software in een creatieve en muzikale context. Luisteren, samenwerken, abstract denken en creativiteit is hierin heel belangrijk. Ook leert het kinderen hun ideeën, gedachten en gevoelens uit te drukken vanuit de eigen verbeeldingskracht.
 
Méér Muziek in de Klas lanceert daarom een landelijke wedstrijd digitaal componeren waarbij scholen uit alle provincies meedoen. Scholen kunnen zich vanaf november inschrijven. In juni 2018 vindt een landelijk event plaats waar ook de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt worden. 
 
De Stichting Méér Muziek in de Klas heeft tot doel dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland in 2020 goed en structureel muziekonderwijs krijgen. Het project Méér Muziek in de Klas Lokaal draagt hier aan bij door regionale partners te stimuleren om een officiële samenwerking aan te gaan. Hiermee kan muziekonderwijs duurzaam verankerd worden.   
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids