Normal_kinderen_techniek_onderzoek_chemie_scheikunde_proefje_experiment_wetenschap

Stages worden steeds meer gemeengoed in het onderwijs. Niet alleen leerlingen in het mbo en voortgezet onderwijs kunnen op bezoek bij bedrijven, zelfs basisschoolleerlingen nemen al een kijkje op de arbeidsmarkt. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Ongeveer 86 procent van de middelbare scholen biedt stages of projecten aan aan leerlingen. Honderden basisscholen geven hun leerlingen de gelegenheid te snuffelen aan de arbeidsmarkt met gastlessen of lessen op de werkvloer. 
 
Scholen en bedrijven beseffen steeds meer dat ze leerlingen zo jong mogelijk met zoveel mogelijk beroepen moeten laten kennismaken. Hebben de scholieren op de middelbare school eenmaal een vakkenpakket gekozen, dan is het eigenlijk al te laat voor brede snuffelstages. Op de basisschool zijn de leerlingen nog breed georiënteerd, en kunnen ze kennismaken met verschillende banen. 
 
Door mee te lopen en mee te helpen in een bedrijf, leren de scholieren dat er meer beroepen bestaan dan brandweerman of juf. Ook worden leerlingen op deze manier meer geïnspireerd.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids