Logo_omslag_facebook

Een spannend kinderboek maken dat ook de resultaten van wetenschappelijk onderzoek naar dyslexie bevat. Dat is het doel van gedragswetenschapper Liesbeth Tilanus, promovenda aan de Radboud Universiteit en orthopedagoog bij Marant. Zij onderzoekt de effectiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie en wil de resultaten hiervan met zoveel mogelijk mensen delen, vooral ook met kinderen met dyslexie. Als de crowdfunding succesvol is, wordt het boek gemaakt in samenwerking met een professionele illustrator en schrijver.

Een kroon voor een kanjer wordt een spannend boek met veel illustraties en toegankelijke teksten, gericht op kinderen van 8 tot 11 jaar. Het gaat over Raf, een jongetje met dyslexie. Hij moet een spreekbeurt over dyslexie geven en beleeft samen met zijn klasgenoten een spannend avontuur op een eiland. Spelenderwijs komen de behandelmethode voor dyslexie en de resultaten van Liesbeths onderzoek aan bod.

Liesbeth: “Het wordt een herkenbaar verhaal over de dagelijkse onderwijspraktijk voor kinderen met èn zonder dyslexie. Het boek draagt bij aan het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie. Ook voor kinderen zonder dyslexie is het boek waardevol; zij leren hoe het is wanneer lezen en spellen niet vanzelf gaat.”

Liesbeth wil het boek maken omdat ze gelooft in een praktische vertaling van wetenschappelijk onderzoek naar kinderen. Een kinderboek is bij uitstek een manier voor haar om kinderen op een laagdrempelige en leuke manier meer te leren over dyslexie. Het boek houdt rekening met lezers met dyslexie: de regel- en letterafstand is aangepast, waardoor het lezen makkelijker wordt.

Help mee Een kroon voor een kanjer te realiseren

Het verhaal ligt inmiddels grotendeels klaar. Er is 12.500,- euro nodig om de productie van het boek op te starten. Wil je helpen de kennis over dyslexie verder te verspreiden? Doneer dan via www.ru.nl/crowdfunding .Vanaf 15,- euro ontvang je een boek als bedankje, maar ieder bedrag is welkom. De donatie komt volledig ten goede aan de productie van het boek. Mocht het project uiteindelijk meer geld opbrengen dan het kost, dan wordt dit geschonken aan een nog nader te bepalen goed doel, gerelateerd aan dyslexie.

Samenwerking met Radboud Universiteit en Zwijsen

Het project ‘Een kroon voor een kanjer: het eerste wetenschappelijke kinderboek over dyslexie’ is een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, Marant en Uitgeverij Zwijssen. Het boek is geschreven op AVI-niveau M5. Liesbeth Tilanus werkt als orthopedagoog voor Marant èn doet promotieonderzoek aan de Radboud Universiteit naar de effectitiviteit van de huidige behandelmethode voor dyslexie.Wil je meer weten over de voortgang van dit project of het werk van Liesbeth Tilanus? Volg het project via Facebook of de website www.liesbethtilanus.nl.

(Dit is een advertorial)