Normal_tweede_kamer

Langzaamaan wordt bekend welke ministers zullen toetreden tot het nieuwe kabinet Rutte III. Volgens het Algemeen Dagblad wordt voormalig ChristenUnie-leider Arie Slob minister van Onderwijs. Verder worden Bruni Bruins en Ingrid van Engelshoven getipt als tweede minister voor Onderwijs. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Op het ministerie van onderwijs zullen twee ministers komen, één voor primair en voorgezet onderwijs en één voor het hoger onderwijs. Dat komt overeen met de verdeling van werkzaamheden tussen de minister en staatssecretaris op dit moment. Het Algemeen Dagblad noemt Slob als komend minister voor het primair en voortgezet onderwijs. Hij verliet de politiek twee jaar geleden om plaats te maken voor Gert-Jan Segers als nieuwe partijleider. 
 
Volgens de Volkskrant gaat Bruno Bruins, bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV, naar Onderwijs. Ingrid van Engelshoven, oud-wethouder van Den Haag en sinds de verkiezingen voor D66 in de Kamer, is volgens de NOS ook kanshebber voor de ministerspost van Onderwijs.
 
VVD'er Sander Dekker wordt minister van Veiligheid en Justitie. Nu is hij nog staatssecretaris van Onderwijs. Komende zaterdag begint Rutte met de ontvangsten van alle nieuwe bewindslieden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids