Normal_klas_leeg_stoelen_stoeltjes_op_tafel_sluiting_dicht_staking

85 procent van de schoolleiders steunt een nieuwe staking. Dat blijkt uit een peiling onder meer dan 1000 schoolleiders die lid zijn van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). Ook schoolleiders hebben behoefte aan meer geld en ondersteuning om hun taken naar behoren te kunnen uitvoeren. Dit meldt AVS.

80 procent van de schoolleiders is ontevreden over de toezeggingen van het kabinet. Volgens AVS-voorzitter Petra van Haren zou elke school 1575 euro krijgen van de toegezegde 10 miljoen euro om de werkdruk in het primair onderwijs in 2018 aan te pakken. “Hiermee koop je geen extra handen in de klas”, aldus Van Haren. Bovendien vindt ze dat er nu geïnvesteerd moet worden in de vermindering van werkdruk en niet pas over vier jaar. Het kabinet belooft pas vanaf 2021 structureel 450 miljoen vrij te maken hiervoor.
 
Uit de peiling blijkt dat de belangen van schoolleiders zelf ook meegenomen moeten worden in de protesten voor meer geld en minder werkdruk. Naast de leraren hebben ook zij behoefte aan meer geld en ondersteuning om hun taken naar behoren te kunnen uitvoeren. De schoolleiders vinden daarom met klem dat er opnieuw een signaal naar de politiek moet worden afgegeven.
 
Het is nog onduidelijk in hoeverre schoolbestuurders en ouders achter een eventuele nieuwe staking staan. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids