Normal_afbeelding-meer-muziek-in-de-klas

Schooltv en Stichting Méér Muziek in de Klas hebben een nieuw, gratis en laagdrempelig muzieklespakket ontwikkeld voor basisschoolgroepen 5 tot en met 8. Vanaf 23 september kunnen leerkrachten en leerlingen aan de slag met korte video’s en handzame lesbrieven. Het lespakket sluit aan bij het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show, dat vanaf 23 september wordt uitgezonden op NPO Zapp. Dat meldt NTR.

Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen kinderen in het basisonderwijs. De samenwerking met Schooltv is erop gericht om leerkrachten op een laagdrempelige manier muziekonderwijs een plek te geven in de klas.

Directeur Méér Muziek in de Klas Jantien Westerveld: "Om ons doel te realiseren is het noodzakelijk dat we alle leerkrachten en alle scholen in Nederland bereiken. Met dit nieuwe pakket, dat aansluit op het nieuwe tv-programma Lang Leve de Muziek Show, heb ik er het volste vertrouwen in dat we daarin weer een stap verder komen. Samen met Schooltv zijn wij tot een pakket gekomen dat het voor alle leerkrachten op een leuke manier mogelijk maakt om te starten met muziekonderwijs."

De muzieklessen gaan over de muzikale thema’s van de Lange Leve de Muziek Show die vanaf 23 september elke zaterdagavond om 19.25 uur wordt uitgezonden op NPO Zapp op 3. Twaalf weken lang strijden basisschoolgroepen uit alle provincies tegen elkaar. De winnaars mogen in de Grootste Schoolband van Nederland optreden tijdens het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy voor Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. 

Elke zondag na de uitzending van Lang Leve de Muziek Show verschijnt er een nieuwe les op Schooltv.nl. Het lesmateriaal kan ook los van de televisieshow worden ingezet. De totale lesduur is 40 minuten en de lessen zijn geschikt voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids