Normal_kind_geld

Vandaag, vrijdag 15 september, is de nationale actiedag waarop Nederland geld inzamelt voor de slachtoffers van Sint-Maarten. De PO-Raad en de VO-raad verwachten dat veel scholen in ons land willen helpen door middel van het doneren van (les)materiaal. De sectororganisaties geven scholen echter het advies om de focus te leggen op noodhulp in plaats van onderwijs. Dat meldt de PO-Raad.

Vanwege de grote schade door orkaan Irma op het eiland is er eerst hulp nodig dat kan bijdragen aan de wederopbouw van Sint-Maarten. Pas als dat stadium voorbij is, kan weer gedacht worden aan bijvoorbeeld het opstarten van scholen. Voorlopig is het geven van onderwijs op Sint-Maarten nog onmogelijk. Op buureilanden Saba en St. Eustatius is het lesgeven wel al weer gestart.

Donaties voor Sint-Maarten zijn uiteraard meer dan welkom. Dat kan via giro 5125 dat het Rode Kruis heeft geopend. Het doel van de actiedag ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ is om zoveel mogelijk geld in te zamelen om het bovenwindse eiland zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids