Logo_logo_week_tegen_pesten

Maandag 18 september gaat de jaarlijkse Week Tegen Pesten weer van start, een initiatief van stichting School & Veiligheid om pesten tegen te gaan. Educatieve uitgeverij Kwintessens biedt gratis lesmateriaal aan voor basisscholen. Leraren kunnen het lesmateriaal gebruiken om in de klas aandacht te besteden aan het onderwerp pesten. Dit jaar is het thema van de campagne 'Online pesten. Pak 't aan! Dit meldt openbare schoolvereniging VOS/ABB.

Het gratis lesmateriaal is gebaseerd op Kwink, een lesmethode waarin sociaal-emotioneel leren centraal staat. Volgens de makers is het een preventieve aanpak waarbij school en ouders samenwerken. Het gratis lesmateriaal bevat een Gouden Weken poster - een poster met activiteiten die leerkrachten in de klas kunnen ophangen - , tips en een gratis Kwink-les over omgaan met sociale media en pesten.

Elk jaar organiseert de stichting School & Veiligheid in de vierde week van september de campagne tegen pesten omdat de eerste weken na de zomervakantie bepalend zijn voor hoe de rest van het jaar met elkaar wordt omgegaan in de klas. De Week Tegen Pesten wordt door Stichting School & Veiligheid aangeboden via www.weektegenpesten.com.

Download het gratis lesmateriaal Week Tegen Pesten 2017

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids