Normal_telefoon__app__digitaal__mobiel

Een open brief van directeur Sandor van der Laan van basisschool De Develhoek heeft veel losgemaakt bij duizenden mensen. Hij reageerde via Facebook op een ouder van de school die in een anonieme brief het ziektebeeld van een ernstig zieke vader van een leerling in twijfel trok. De Facebookpost is inmiddels al meer dan negentienduizend keer geliket.

Een anonieme ouder van de school stuurde vorige week een brief aan een ernstig zieke vader van een kind op diezelfde school. Volgens de schrijver kon de vader helemaal niet zo ziek zijn, omdat hij geregeld het voetbalteam van zijn zoon traint en in het weekend weleens een taart bakt, zoals het zoontje vertelde in de klas.
 
De gezinsleden gingen met de brief naar de schooldirecteur, die vervolgens een verontwaardigde brief plaatste op Facebook. Hij noemt de anonieme brief “laf, beschuldigend, naar en doordrenkt van wantrouwen”. Van der Laan geeft aan dat hij met de Facebookpost de anonieme ouder wil vertellen dat die brief heel veel verdriet teweeg heeft gebracht. Ook hoopt hij dat het tot een bepaald besef heeft geleid bij de briefschrijver.
 
De post is inmiddels massaal gedeeld en geliket. Veel mensen reageren afwijzend op de anonieme briefschrijver. Andere zieke mensen schrijven zich te herkennen in het verhaal. Ook zij worden niet altijd geloofd, omdat niet direct aan hen te zien is dat ze ernstig ziek zijn. Volgens van Der Laan hebben deze reacties het gezin kracht gegeven om door te gaan.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids