Logo_logo_ced_groep

Het cursusaanbod van de CED-Groep voor schooljaar 2017-2018 is verschenen. Een breed scala aan cursussen, variërend van gedrag en werkhouding tot rekenen en rekenproblemen. Cursisten kunnen nu zelfs bij een aantal cursussen bepalen of zij zich via e-learning of liever klassikaal willen professionaliseren. Het belooft een interessant en gevarieerd cursusjaar te worden voor professionals in het basisonderwijs. Dat meldt CED-Groep. 

Een greep uit het nieuwe cursusaanbod basisonderwijs:

E-learning

E-learning is zelfstudie, toetsing en reflectie in één. Tijdens het doorlopen van de e-learningmodule krijgen deelnemers nieuwe leerstof gepresenteerd. Vervolgens volgt een stukje verwerking van deze leerstof waarbij feedback direct teruggekoppeld wordt. Zo kan de cursist direct controleren of er sprake is van leerstofbeheersing.

Meidenvenijn

Elke klas kent zo zijn rangorde. Klitten, konkelen buitensluiten, roddelen... live en digitaal. Kortom: meidenvenijn. Meidenvenijn is niet zo onschuldig als vaak wordt gedacht. In een praktische tweedaagse training, verzorgd door Anke Visser van Schoolveiligheid, maakt de cursist kennis met meidenrollen, 5-sporen en stroop & azijn.

Skillis

Hoe maak je aan kinderen duidelijk wat er van hen wordt verwacht als het gaat om de 21e eeuwse vaardigheden? Skillis heeft het complexe vraagstuk over toekomstbestendig leren teruggebracht naar vier kernvaardigheden: denkkracht, perspectief nemen, zelfregulering en samenwerken. In de klas hanteert de leerkracht de termen: Sterke denker, Doe-het-zelver, Open kijker en Teamspeler. De kernvaardigheden van Skillis zijn te gebruiken tijdens alle lessen.

Antipestcoördinator

Scholen hebben een wettelijke zorgplicht voor de veiligheid van leerlingen op school. Pestgedrag tussen leerlingen onderling zorgt voor onveiligheid. De school is verantwoordelijk de volgende taken bij één persoon te beleggen: 1) het coördineren van het beleid in het kader van het tegengaan van pesten en 2) het fungeren als aanspreekpunt in het kader van pesten. De Basiscursus antipestcoördinator geeft hiervoor praktische tools voor het ontwerp van een passende aanpak op school.

Volledig cursusaanbod

Klik hier voor een volledig overzicht van het vernieuwde cursusaanbod voor het basisonderwijs. Meer inhoudelijke informatie is ook terug te lezen in de brochure:
Trainingen, cursussen, workshops en conferenties PO 2017-2018

(Dit is een advertorial)