Normal_ambulanceauto

Een bouwvakker, die op het schooldak van De Schuthoek in Hoogeveen aan het werk was, is ernstig gewond geraakt. De man maakte een misstap en gleed van het dak. Op dat moment waren leerlingen van de kleuterklassen aan het spelen op het plein. Zij hebben het ongeval zien gebeuren. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

De collega van de man sloeg alarm waarop de hulpdiensten werden ingeschakeld en de kinderen naar binnen zijn gehaald. Het duurde even voor de man met de ambulance kon worden vervoerd. Een traumahelikopter die een arts ter plaats moest brengen, kon niet landen op het schoolplein. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Wat er precies is gebeurd en hoe de man eraan toe is, is niet bekend.

De schooldag was net begonnen. De kleuters mochten vandaag langer buitenspelen zodat groep 8 zich kon voorbereiden voor de musical die zij aan de lagere klassen opvoerden. Een leerkracht vertelt dat het ongeval voor een "enorme consternatie" zorgde. Docenten hebben de leerlingen zo goed mogelijk opgevangen. De ouders zijn per telefoon of e-mail op de hoogte gebracht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids