Normal_vakantielezen_008

Op woensdag 21 juni vond op basisschool De Triangel in Appingedam de feestelijke  aftrap van de landelijke campagne Vakantielezen plaats. Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen gaven het startsein. Dit meldt Stichting Lezen.

De zomer is begonnen en de vakanties zijn in zicht. Voor kinderen betekent dat buitenspelen, zwemmen en even geen school. Maar om te voorkomen dat het leesniveau van de kinderen in de vakantieperiode achteruitgaat, organiseert Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en de Bibliotheken, opnieuw het project Vakantielezen.

Leerlingen uit groep 3 en 4 ontvangen een aantrekkelijk Vakantieleestasje met een taalspelboekje, een leesbingo, het Zwijsen-zomerboek, een VakantieBieb-kaart, een exemplaar van Kidsweek en zelfgekozen schoolbiebboeken. Zo’n 95 scholen in krimp- en anticipeergebieden doen mee. De tasjes worden uitgereikt tijdens een feestelijke aftrapbijeenkomst op school waarbij ook de ouders worden uitgenodigd.

Naast het leesvoer dat kinderen voor hun vakantie uitzoeken in de bibliotheek, kunnen ze ook gebruik maken van de VakantieBiep-app. Tot en met 31 augustus kunnen de kinderen deze speciale app gratis downloaden op een smartphone of tablet. In deze app kunnen de kinderen kiezen uit dertig e-books die ze kunnen downloaden. Vanaf 1 juli aanstaande komen er ook e-books voor volwassenen bij. De app is gratis en voor iedereen, ook niet-leden van de bibliotheek.

Vakantielezen is een cadeau van Stichting Kinderpostzegels Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Zwijsen en de Bibliotheek. Meer informatie over het project op Facebookpagina Vakantielezen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids