Normal_kinderen-spelen-in-boom-420

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) ontwikkelt met Gemeente Arnhem en Burgers' Zoo creatieve campagne om kinderen gezond te laten eten en bewegen. Leerlingen van een Arnhemse basisschool die meededen aan een proefproject mogen zich volgende week uitleven in de grootste apenkooi van Nederland, die het Arnhemse dierenpark tot en met 27 augustus van dit jaar aanbiedt. Dat melden JOGG en Burgers' Zoo. 

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer kinderen in Nederland kampen met overgewicht. Ook Arnhem ontsnapt niet aan deze negatieve ontwikkeling. In wijken met een lage sociaal-economische status (SES) ligt het percentage kinderen met overgewicht en zelfs ziekelijk overgewicht (obesitas) significant hoger dan in vergelijkbare wijken met een hogere SES-score. De gemeente Arnhem besteedt dan ook extra aandacht aan kinderen in de leeftijd tot en met 14 jaar die wonen in vijf van deze wijken: Malburgen, Klarendal, Geitenkamp, Presikhaaf-West en Het Broek.

Projectleider Menno Schermer stuurt het project Jongeren Op Gezond Gewicht aan in achttien Gelderse gemeenten, waaronder Arnhem. Door op creatieve wijze diverse Arnhemse organisaties intensief samen te laten werken, is een veelbelovend, succesvol verlopen proefproject ontwikkeld. Tientallen basisschoolleerlingen van de Dr. Willem Dreesschool in Presikhaaf verdeeld over groep zes, zeven en acht komen aanstaande maandag 19 juni genieten van een gratis schoolreis naar Koninklijke Burgers’ Zoo die ze met hun actieve deelname hebben verdiend. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids