Logo_pest

Het thema van de nationale Week Tegen Pesten van 18 tot en met 22 september 2017 is dit jaar: Online pesten. Pak ’t aan! Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar. Want online pesten pak je samen aan. Scholen in het primair en voortgezet onderwijs vinden op de website www.weektegenpesten.com informatie over hoe ze mee kunnen doen aan de Week Tegen Pesten 2017. De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid en wordt elk jaar gehouden in september. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

Voorafgaand aan en in de Week Tegen Pesten krijgen leerkrachten tips en tools om samen met leerlingen, ouders en het team aan de slag te gaan. Stichting School en Veiligheid werkt hierin samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Respect Education Foundaton (REF). 

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een veilige groep. De eerste weken na de zomervakantie vormen een belangrijke periode in het proces van groepsvorming. Deze gouden weken zijn doorslaggevend voor hoe de leerlingen de rest van het jaar met elkaar omgaan. De Week Tegen Pesten 2017 legt de basis voor een goed startmoment voor de rest van het schooljaar. 
 
De Week Tegen Pesten is een initiatief van Stichting School & Veiligheid. Meer informatie vindt u op www.weektegenpesten.com en de Week Tegen Pesten-Facebookpagina
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids