Normal_islamitische_basisschool

In Zeist is een verzoek voor de komst van een islamitische basisschool op wettelijke eisen afgewezen. De Stichting Islamitisch Onderwijs Zeist (SIOZ) had de wens om komend schooljaar een school te openen vanwege de steeds groter wordende islamitische gemeenschap in de plaats. In 2015 werd eenzelfde soort verzoek ook al afgewezen. Dat meldt het AD.

Voor de tweede keer is het de SIOZ dus niet gelukt om een school te stichten in Zeist. Om dat voor elkaar te krijgen moet de stichting met een prognose kunnen onderbouwen dat het haalbaar is de stichtingsnorm van 255 leerlingen te bereiken. Deze prognoses zijn door de SIOZ beide keren niet gegeven. Tot 1 april van dit jaar had de stichting de mogelijkheid om met meer gegevens te komen, maar ook dat werd door de gemeente Zeist als onvoldoende beoordeeld. Het plan voor een islamitische basisschool is daarmee weer van de baan.

SIOZ zegt de hoop te hebben gehad dat de gemeente zou meehelpen met de betaling van de noodzakelijke, maar dure meting. SIOZ betreurt het dat hun verzoek opnieuw is afgewezen, omdat een islamitische basisschool volgens hen van belang kan zijn voor de islamitische gemeenschap in Zeist. Bovendien zou zo’n school kunnen bijdragen aan een oplossing voor de problemen regelmatig voorkomen binnen die gemeenschap.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids