Normal_laptop__2_

Softwaremaker Microsoft komt in de zomer met een nieuwe versie van Windows: Windows 10 S. De nieuwe software is speciaal bedoeld voor het onderwijs. Nu wordt in het onderwijs veel gebruik gemaakt van Chromebooks, de grote concurrent van Microsoft. Dat meldt NOS.

De relatief goedkope Chroomebooks laptops hebben software van Google. De nieuwe Microsoftversie, Windows 10 S, moet ook op goedkope laptops kunnen draaien. De laatste jaren is de populariteit van Chroomebooks namelijk toegenomen. Om daar verandering in te brengen, mikt Microsoft met de nieuwe versie op de onderwijsbranche.

Behalve dat het systeem geschikt is voor goedkope laptops, is Windows 10 S volgens de softwaremaker ook eenvoudig te installeren. Voorspeld wordt dat laptops dankzij een speciale usb-stick binnen een aantal seconden klaar zijn om te worden gebruikt.

Niet alleen wat betreft de softwareversie heeft Microsoft concurrentie aangekondigd. Ook op het gebied van de laptop zelf wordt gewerkt aan vernieuwing. De zogenaamde Surface Laptop moet, vooral bij jongeren, aan populariteit gaan winnen en de MacBook van Apple doen vergeten. Dat wil Microsoft onder andere doen door de kosten van deze nieuwe laptops aantrekkelijker te maken dan die van de concurrent.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids