Normal_euro_geld_betalen__9_

Vijftien basisscholen in Amsterdamse achterstandswijken ontvangen dit jaar van de gemeente 1,5 miljoen euro voor extra bestedingen en ondersteuning. Het gaat om scholen met een relatief groot aantal kinderen dat een taalachterstand heeft of thuis te maken heeft met moeilijke omstandigheden. Dat meldt Het Parool.

Het extra bedrag dat de gemeente Amsterdam beschikbaar stelt, is onderdeel van het project Stadsscholen 020. Vijf directeuren van basisscholen uit achterstandswijken trokken in 2014 al aan de bel, omdat het begeleiden van kinderen veel te wensen over liet. Vorig jaar kregen al twaalf scholen uit de hoofdstad een extra geldbedrag van een ton. Daar komen nu vijftien scholen bij. Deze scholen samen ontvangen in totaal zo’n 4,5 miljoen euro.

Wat de scholen met het geld doen, mogen ze zelf bedenken. De Amsterdamse wethouder van onderwijs, Simone Kukenheim, zegt vooral te hopen dat scholen van elkaar leren door zelf oplossingen te vinden. Bij het maken van een nieuw onderwijsbeleid kijkt de gemeente naar deze oplossingen, zodat scholen uiteindelijk van elkaar kunnen profiteren. Van de scholen die vorig jaar al extra middelen kregen, heeft een aantal bijvoorbeeld geïnvesteerd in extra onderwijsassistenten, meer betrokkenheid van ouders en huisbezoeken van docenten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids