Normal_muziek__kind__speciaal__juf__muziekonderwijs__klas

Woensdag 22 maart aanstaande opent Koningin Máxima op Paleis Noordeinde het symposium ‘Morgen meer muziek in de Klas.’  Als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs zet Máxima zich samen met de Ambassadeurs van Meer Muziek in de Klas in voor structureel muziekonderwijs voor alle kinderen op de basisschool. Dat is ook het doel van de interactieve workshops tijdens het symposium, waar de ruim 200 aanwezige leerkrachten, schooldirecteuren en bestuurders aan deelnemen. Dat meldt Méér Muziek in de Klas.

Het symposium wordt georganiseerd door Méér Muziek in de Klas, in samenwerking met de PO-Raad, Onderwijs-coöperatie en de Algemene Vereniging Schoolleiders. De gehele dag staan de volgende twee vragen centraal:

  • Hoe creëren we draagvlak voor verankering van structureel muziekonderwijs in het basisonderwijs?
  • Wat zijn goede handvatten voor kwalitatief goed muziekonderwijs op de basisschool?

Na de opening spreekt Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, over de effecten van muziekonderwijs op het kinderbrein. Vervolgens is er tijd voor twee workshoprondes. Tijdens de gezamenlijke afsluiting worden de opbrengsten van de workshops gedeeld en omgezet in concrete acties.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids