Normal_internationaal_kinderen_buitenland_allochtoon

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft een lespakket ontwikkeld om de sociale acceptatie van kinderen met een beperking in het reguliere onderwijs te versterken. Het lespakket 'Iedereen hoort erbij!' is in de eerste plaats bedoeld voor leerkrachten en onderwijsbegeleiders die werken met kinderen in de kleuterklas of groep 3. De universiteit zoekt scholen die het lespakket volgend schooljaar willen uitproberen. Dit meldt Lesco.

Door de lessen leren kinderen dat iedereen verschillend is maar ondanks dat hoort iedereen erbij. De lesmethode bevat interactieve animatiefilms en ideeën voor kringgesprekken en coöperatieve werkvormen waarmee gedurende zes weken drie soorten beperkingen centraal staan; verstandelijk, auditief en lichamelijk. De nadruk ligt telkens op wat kinderen met een beperking wél kunnen.

De RUG wil graag onderzoeken welke veranderingen er optreden in de klas door de lessen. Daarom zoekt de universiteit scholen die volgend schooljaar het lespakket willen uitproberen. Lees voor meer informatie de folder of kijk op de website van de RUG.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids