Logo_logo_kidsweek_in_de_klas

De leiders van de grote politieke partijen staan vaak lijnrecht tegenover elkaar, maar over één ding zijn ze het eens: geschiedenis is het leukste vak op school. Dat blijkt uit een rondgang van Kidsweek, die de lijsttrekkers interviewde en ze vroeg om een speciaal vriendenboekje in te vullen. Dit meldt Kidsweek.

Kidsweek besteedt in de aanloop naar de verkiezingen elke week ruim aandacht aan de belangrijkste politieke partijen (met uitzondering van de PVV die niet mee wilde werken). Door een combinatie van luchtige en persoonlijke vragen (opvallend veel politici zijn dol op Indonesisch eten) en inhoudelijke informatie komt dit toch wat saaie onderwerp voor kinderen tot leven. Speciaal bijbehorend lesmateriaal voor het basisonderwijs helpt docenten bovendien om er ook in de klas aandacht aan te besteden. Dit lesmateriaal is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland. Tot slot kunnen lezers het ingevulde vriendenboekje (met onder andere alle handtekeningen van de lijsttrekkers) winnen.

De lijsttrekkers van de zeven grootste partijen vulden het Kidsweek-Verkiezingsvrienden-boekje in. En geen van allen hoefden ze lang na te denken over wat het leukste vak op school is: Geschiedenis. Vooral de mooie verhalen die bij het vak horen spreken erg aan. "En het leert ons veel over wie we nu zijn", licht Jesse Klaver toe.

Kidsweek vroeg de politici ook naar onder meer hun beste vrienden van een ándere politieke partij, wat ze voor kinderen willen doen en wat hun grootste blunder ooit is. Alexander Pechtold van D66 speelt het op veilig door te stellen dat die nog moet komen, premier Rutte vertelt juist in geuren en kleuren hoe hij een grote chaos veroorzaakte in een restaurant tijdens een officieel bezoek aan Luxemburg. "Ik stond op en bleef toen haken achter mijn stoel. Ik wilde me afzetten tegen een muur zodat ik niet om zou vallen. Maar dat was een deur! Daar viel ik doorheen tegen een tafel met wel tweehonderd glazen die op de grond vielen. Verschrikkelijk, wat een puinhoop! Ik heb het nog nooit eerder aan iemand verteld..."

Meer informatie over het gratis lesmateriaal over de verkiezingen  is te vinden op www.kidsweekindeklas.nl