Normal_wiskunde__school__onderwijs__passer__potlood__puntenslijper__geodriehoek

Basisschool Het Sterrenschip te Assen heeft de Drentse Onderwijsprijs gewonnen. Uit handen van gedeputeerde Cees Bijl ontving de school een cheque van 500 euro. Hiermee kunnen zij zich voorbereiden op de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs, waar zij zich mogen presenteren. Dit meldt de provincie Drenthe.

Cees Bijl: “Het is mooi dat we dit prachtige project in de etalage kunnen zetten. Goed onderwijs zorgt ervoor dat kinderen volop mee kunnen doen in de samenleving. Goed onderwijs zorgt voor betere kansen op de arbeidsmarkt en voor persoonlijke groei zodat iedereen mee kan doen.”
 
Het Sterrenschip heeft gewonnen met het project 'De Middelbare School Dag'. Dit project is bedacht om de overgang naar de brugklas soepeler te laten verlopen. Elk jaar krijgen de groepen 6 tot en met 8 een hele dag les op de eigen basisschool volgens een rooster zoals op het voortgezet onderwijs. Dus elk uur een ander vak, met een andere leerkracht, in een ander lokaal. Maar wel op de vertrouwde basisschool, met bekende leerkrachten en nieuwe vakken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids