Normal_flag-1831505_960_720

Het nieuwe plan Kultueredukaasje mei Kwaliteit (KEK) 2017-2020 is positief beoordeeld door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het plan werd op 27 september 2016 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Met de uitvoering van dit plan moet iedere leerling in het primair onderwijs in Friesland in aanraking komen met muziek, zang, dans, kunst en taal. Het Fonds voor Cultuurparticipatie en de provincie stellen gezamenlijk een bedrag van in ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor de periode 2017-2020.

Het projectplan vertaalt de wensen van de provincie en het Fonds voor Cultuurparticipatie in een aantal concrete pijlers. Het plan richt zich op het enthousiasmeren van het onderwijs voor cultuur. Ook wordt ingezet op cultuur als een vast onderdeel van het leerprogramma en het bevorderen van de deskundigheid van de leerkracht. Daarnaast is de verbinding tussen taal- en cultuureducatie een van de pijlers.

Het Fonds is zeer te spreken over de inzet op verankering van cultuureducatie binnen de school en vindt dat de nieuwe opzet van het plan daaraan bijdraagt. Dat er zowel ingezet wordt op experimenteren en vernieuwing maar ook op doorzetting van successen uit de vorige periode vindt het Fonds zeer positief. Ook de verbinding tussen taal- en cultuureducatie wordt als zeer interessant ervaren.

De regeling Cultuureducatie met Kwaliteit is een landelijke regeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. Het Fonds voor Cultuurparticipatie voert de regeling uit. De regeling heeft als doel de kwaliteit van cultuureducatie op het primair onderwijs te verhogen.

Meer informatie over de regeling cultuureducatie met kwaliteit is te vinden op www.cultuureducatiemetkwaliteit.nl.       

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids