Normal_samenwerking

Van 23 tot en met 27 januari aanstaande vindt de Gelijke Kansen Week plaats. Deze week staat volledig in het teken van gelijke kansen voor kinderen en jongeren. Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs trekken samen met ambassadeurs van de Gelijke Kansen Alliantie door het land in om te leren over de resultaten en ambities van de bondgenoten uit het GKA-netwerk. Dit meldt Gelijke Kansen Alliantie.

De Gelijke Kansen Bus is een rijdende informatieplek waar medewerkers van het ministerie van onderwijs, vakgenoten, jongeren, journalisten en andere medereizigers elkaar treffen en spreken over gelijke kansen. En in de bus en daarbuiten wordt in gesprek gegaan met verschilmakers en jongeren om inspiratie op te doen van goede voorbeelden.
 
De Gelijke Kansen Bus komt op veel verschillende plaatsen in Nederland, van vakcollege De Hef in Rotterdam tot een sportprogramma bij PSV United, van een bijeenkomst met docenten en ouders in Helmond tot een minicollege over sport en gelijke kansen van bokser Arnold VanderLyde. Via Facebook wordt een overzicht gegeven van alle activiteiten.
 
De Gelijke Kansen Alliantie wil gelijke kansen voor kinderen met gelijke talenten bevorderen. Dit gebeurt onder andere door structureel jaarlijks extra geld hiervoor beschikbaar te stellen door het ministerie van onderwijs. Ook kunnen ouders, docenten, schoolbestuurders, onderzoekers, werkgevers en maatschappelijke instellingen zich in de Gelijke Kansen Alliantie verenigen. Via het platform www.gelijke-kansen.nl kunnen zij goede ervaringen met elkaar delen en van elkaar leren. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids