Normal_concierge

Binnenkort krijgen alle scholen in Den Haag een conciërge. De werkdruk van de leerkrachten op de scholen in de stad was de afgelopen tijd enorm toegenomen, omdat ze taken van wegbezuinigde conciërges moeten overnemen. Dat meldt Algemeen Dagblad.

In de toekomst moet elke Haagse school, zowel basis- als middelbare school, een conciërge krijgen, is het streven van de gemeente Den Haag. De posities worden ingevuld met zo'n 75 'rabinbanen', de gesubsidieerde arbeid die wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) afgelopen zomer presenteerde. De gemeente trekt er 1 miljoen euro voor uit. Ook geeft de gemeente subsidie op andere ondersteunende functies, zoals een klassenassistent of de bewaker van de fietsenstalling.

Niet iedereen komt in aanmerking voor de functie conciërge, enkel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Scholen die al een conciërge in dienst hebben, kunnen deze 'niet inruilen' voor een goedkope rabinbaan. De gemeente sluit namelijk scholen uit waar het afgelopen jaar een conciërge op straat is gezet. Vanaf eind deze maand kunnen de scholen die wel in aanmerking komen een aanvraag voor een nieuwe conciërge indienen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids