Normal__cid_49902098dbde420eab84e6602e50ff4b_fleurpc

Dit jaar is er tijdens de Koningsspelen speciale aandacht voor de Koningsmatch; met dit initiatief krijgen sportverenigingen en basisscholen op een makkelijke manier de kans om met elkaar in contact te komen en elkaar te helpen tijdens het organiseren van de Koningsspelen. Scholen in het primaire onderwijs in Nederland en Nederlandse scholen in het buitenland kunnen zich tot 3 februari inschrijven voor de vijfde editie van de Koningsspelen. Dat melden Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

“Ruim vijftig procent van de basisscholen geeft aan belangstelling te hebben voor een clinic. De Koningsmatch biedt ook op de lange termijn voordelen voor kinderen en sportverenigingen. Sportverenigingen kunnen zich aan een jong publiek presenteren en kinderen komen in aanraking met allerlei vormen van sport en beweging. Mogelijk draagt dat eraan bij dat kinderen ook na de Koningsspelen regelmatig blijven sporten. Dat willen we graag stimuleren”, aldus Richerd Krajicek.

Het centrale thema voor deze Koningsspelen is Feest! Naast Feest! Zijn er nog vijf subthema’s die dit jaar een rol spelen: Jarig en feest, Goed ontbijt, Muziek en dans, Sporten en bewegen en Samen plezier. Deze thema’s gaan een rol spelen in het Feestpakket voor de basisscholen en komen ook terug in het lied van Kinderen voor Kinderen.

Kinderen voor Kinderen zong in Harderwijk een speciale ‘Koningsspelen-medley’ met de grote hits van afgelopen jaren. Zij maakten ook de titel voor het nieuwe Koningsspelen-lied bekend: Okido. Op 17 maart komt Okido uit. Met dit lied en een bijbehorende dans wordt ook deze editie van de Koningssportdag weer zingend en swingend gestart. Deelnemende basisscholen ontvangen het lied en de dansinstructie van tevoren zodat de kinderen genoeg tijd hebben om te oefenen.

In vijf jaar tijd zijn de Koningsspelen uitgegroeid tot een groots sportief evenement op de laatste schooldag voor Koningsdag, dit jaar op vrijdag 21 april. Scholen, gemeenten en sportverenigingen kunnen zich tot en met vrijdag 3 februari inschrijven via www.koningsspelen.nl. Sportverenigingen die een clinic willen geven aan de basisscholen in hun omgeving kunnen zich aanmelden via www.koningsspelen.nl/koningsmatch. Basisscholen kunnen vervolgens in de database zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen en zo een ‘match’ maken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids