Normal_vuur_pistool_glock_wapen

De basisschool As-Siddieq in Amsterdam-Noord wordt niet extra beveiligd. De islamitische basisschool was tijdens de kerstvakantie door onbekenden beschoten. Volgens burgemeester Eberhard van der Laan is er geen aanleiding voor extra beveiliging. De reden van de schietpartij is nog niet duidelijk. Dat meldt Het Parool.

Ouders en medewerkers van de school zijn volgens de burgemeester enorm geschrokken. Daarom wordt er vanochtend in de school een bijeenkomst georganiseerd naar aanleiding van de beschieting. Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch heeft naar aanleiding van het incident Kamervragen gesteld. Marcouch wil onder meer van de minister van Veiligheid en Justitie weten hoe vaak islamitische instellingen in Nederland het afgelopen jaar zijn getroffen door vernielingen en bedreigingen. Ook wil het Kamerlid weten of extra beveiliging voor islamitische instellingen nodig is.

De politie denkt dat de school rond de jaarwisseling is beschoten. Ze heeft geen aanwijzingen dat het een gerichte actie tegen de school was, maar gaat uit van 'gewone' vernieling. "Het gebouw stond leeg tijdens de vakantie. Soms vinden mensen het dan leuk om extreme risico's te nemen. Wij doen er alles aan diegenen op te sporen", zegt een woordvoerder. Volgens hem is het niet uniek dat een school is beschoten en is dat in Amsterdam wel vaker gebeurd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids