Normal_onderwijs_schoolbord_

Staatssecretaris Dekker gaat niet akkoord met de stichting van een islamitische basisschool in Leeuwarden. Volgens Dekker is er onvoldoende basis in de gemeente voor oprichting van de school. De aanvraag voor bekostiging heeft hij daarom afgewezen. Dit meldt Leeuwarder Courant.

Een groep jonge ouders in Leeuwarden richtte afgelopen zomer de Stichting Islamitisch Onderwijs Noord-Nederland op. Volgens de ouders is er in de regio grote behoefte aan een school die past bij hun cultuur. Van de zestig islamitische basisscholen in Nederland bevindt zich namelijk geen enkele in het noorden van het land. De gemeenteraad van Leeuwarden ging akkoord met het initiatief maar het ministerie van Onderwijs houdt de plannen nu toch tegen.

De stichting verwachtte binnen vijf jaar zo'n vierhonderd leerlingen aan te kunnen trekken. De stichting vergelijkt Leeuwarden met Maastricht. Volgens Dekker komen de leerlingendichtheid, de bevolkingsdichtheid en -samenstelling en de ligging echter onvoldoende met elkaar overeen om te spreken van een vergelijkbare situatie. Het stichtingsbestuur beraadt zich nu of het tegen het besluit van Dekker in beroep zal gaan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids