Normal_muziek__kind__speciaal__juf__muziekonderwijs__klas

Afgelopen vrijdag vond het optreden van de BZT Band XXL op het Kerst Muziekgala 2016 in Carré plaats. De muziekshow was een initiatief van Méér Muziek in de Klas, dat zich inzet om structureel muziekonderwijs te realiseren op alle Nederlandse scholen. Het Kerst Muziekgala wordt zondag 18 december om 20.20 uur uitgezonden op NPO 1. Dit meldt de PO-Raad.

Aan de muziekwedstrijd van de BZT Show hebben bijna vierhonderd klassen meegedaan. Jetske, Pepijn en koningin Máxima stuurden een videoboodschap het land in waarin ze alle kinderen van groep 5, 6,en 7 oproepen om mee te doen met de wedstrijd en zo te zorgen voor méér muziek in de klas. De kinderen konden meedoen door een bepaalde sound te kiezen, een muzikale act in te studeren en hiervan een videofilmpje in te zenden. Vanaf 1 oktober werd elke zaterdagavond om 19.00 uur een BZT Muziek Show op NPO Zapp uitgezonden. Twaalf weken lang stond er elke week een andere sound centraal en traden drie groepen op die een kans maakten op een plek in de BZT Band XXL. Tijdens het kerst Muziekgala 2016 traden 116 kinderen op uit klassen die het afgelopen jaar de muziekwedstrijd hadden gewonnen in hun categorie. Met de BZT Band XXL maakten ze er een muzikaal spektakel van voor koningin Máxima, samen met onder meer Nick & Simon, André van Duijn, Krystl, Maan en Gers Pardoel.
 
Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas, dat hiervoor nauw samenwerkt met de verschillende partners. Minister Bussemaker van Onderwijs stelde dit jaar 25 miljoen euro beschikbaar om de komende jaren structureel muziekonderwijs te realiseren. Door de regeling Impuls Muziekonderwijs kunnen scholen subsidie aanvragen om de deskundigheid van hun leerkrachten te vergroten. Met het extra geld kunnen leraren getraind worden in het geven van muziekonderwijs en samenwerken met partijen uit het muziekveld, zoals muziekscholen, harmonieën, brassbands, fanfares, orkesten en poppodia.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids