Foto: Jorrit Lousberg

De zesde editie van de MediaMasters Game is gewonnen door groep 7 van de Dr. H. Bavinckschool uit Bunschoten, zij mogen zich een jaar lang de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen. Een recordaantal van 150.000 leerlingen deed dit jaar mee. De klas wint een bezoek aan de studio’s van The Voice of Holland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Dat meldt MediaMasters.

De tweede prijs, met de hele klas naar EYE Filmmuseum, gaat naar Dr. H. Bavinckschool (Leonardo afdeling) uit Dordrecht, De derde prijs, een bezoek aan Museum of the Image (MOTI) met de hele klas, gaat naar CBS Het Baken uit Harderwijk en de prijs voor het speciaal onderwijs, een bezoek aan Beeld en Geluid, gaat naar SBO de Tweern uit Goes. Verder worden ook nog de Provincieprijs en extra prijzen weggegeven.  Een overzicht van alle winnaars is hier te vinden.

De MediaMasters Game is het grootste mediawijsheidproject van Nederland voor groep 7 en 8 en is een vast onderdeel van de Week van de Mediawijsheid, beide initiatieven van Mediawijzer.net. MediaMasters is een online game die klassikaal en thuis wordt gespeeld. Spelenderwijs leren leerlingen, en hun ouders en leerkracht, meer over de kansen en gevaren van media door het verhaal van de game te volgen en de personages te helpen. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met 150 zogeheten MediaMissies: vragen en opdrachten die te maken hebben met thema’s op het gebied van mediawijsheid.

Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. Alle deelnemers hebben een MediaMasters diploma ontvangen, het bewijs dat de eerste basis voor mediawijsheid is gelegd.

De MediaMasters Game wordt gespeeld tijdens de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar vond deze plaats van 18 tot en met 25 november 2016, het thema luidde: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’. Tijdens deze week werd stilgestaan hoe beïnvloeding werkt in onze wereld vol media. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids