Normal_normal_kind-eten-voedsel

Kinderen met anorexia nervosa zijn steeds jonger. Behandelingsklinieken krijgen vaker aanmeldingen van kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Dit zou komen doordat kinderen steeds vroeger geconfronteerd worden met gezond eten en bewegen, onder andere door lessen over gezond eten en bewegen op de basisschool. Dit meldt NOS.

Volgens Annemarie van Elburg, hoogleraar eetstoornissen en kinderpsychiater in een kliniek in Zeist is de toename van het het aantal jonge kinderen vermoedelijk te wijten aan het feit dat zij tegenwoordig op steeds jongere leeftijd geconfronteerd worden met gezond eten. "In de tweede helft van de basisschool worden lessen gegeven over gezond eten en bewegen. Sommige kinderen raken daar helemaal door geobsedeerd." Daarnaast spelen ouders ook een grote rol door het belang van gezond eten meer te benadrukken, wat juist averechts kan werken.
 
Het goede nieuws is dat jonge anorexiapatiëntjes wel de grootste kans op volledig herstel hebben. Dat komt volgens Van Elburg doordat ouders nog een grote rol spelen in het leven van het jonge kind, waardoor ze kunnen blijven opletten en motiveren.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids