Foto: Jorrit Lousberg

De Week van de Mediawijsheid wordt dit jaar afgetrapt met MediaMasters University. Hierbij wordt met een online college door een media-expert dieper ingegaan op het thema van dit jaar: 'Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?'. MediaMasters University wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Dat meldt MediaMasters.

Het college wordt gehouden in een van de deelnemende klassen van de MediaMasters Game en is voor de rest van Nederland via een livestream te volgen. Ajouad El Miloudi neemt de presentatie van het college voor zijn rekening. Tijdens de MediaMasters University krijgen goed oplettende kijkers bovendien een gouden tip voor een van de vragen in de finale van de MediaMasters Game. Klassen kunnen de livestream op 18 november om 10:00 uur volgen via www.mediamasters.nl.

MediaMasters is het grootste project op het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8 in Nederland. Met de MediaMasters Game leren de scholieren spelenderwijs over mediawijsheid en onderwerpen als sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten, vloggen en online samenwerken. De klas die de interactieve game het beste volbrengt en de meeste punten scoort, mag zich de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Alle deelnemers ontvangen na afloop een MediaMasters diploma en daarnaast maken de scholieren kans op een aantal prijzen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids